Bitkilerin Dünyası
Kimya bilimi varolan (canlı-cansız) her şeyin temel yapısını araştırır. Biyolojinin, tıbbın ve eczacılığın temeli kimyadır. Kimya, tüm bilim dallarının temelidir. Her varlığın (canlı-cansız) bir kimyası vardır. Onun kimyasını bilmeden onu tanıyamayız, ondan faydalanamayız ve onu kullanamayız. Bir bitkinin kimyasını bilmeden ondan nasıl faydalanılabilir ki?
Toprağa dökülen tohumlar bir sonraki bahar mevsiminde tekrar filizlenir, çiçek açar ve tohumları tekrar toprağa düşer. Her bahar mevsimiyle birlikte bu yaşam tekrar ederek devam eder. Her defasında bitki tohumlarının genetik yapısı çevre şartlarına bağlı olarak kendisini mükemmele doğru geliştirir. Bu durum genetik yapıya sahip her canlıda aynıdır. Kendisini geliştirme programı, her canlının genetik yapısında vardır.
Anadolu topraklarının bitki florası kendisini geliştirip en mükemmel şekilde evrimini tamamlarken, dünyadaki birçok bölgenin bitki florası buzul çağından dolayı gelişmede ve evrimleşmede geri kalmıştır ya da yerinde saymıştır. Anadolu topraklarının mikrobiyolojik florası ve üzerinde yetişmekte olan bitkilerimiz, bizlere Allah’ın bir lütfudur. Bunun kıymetini çok iyi anlamak ve bilmek zorundayız.
Değerli okuyucu, sonradan edinilmiş tüm hastalıklar önlenebilir veya bu hastalıklardan korunabiliriz. Bu noktada en önemli şart, doğal tohumların ürünlerinin kullanılma şartıdır. Tıbbi aromatik bitkilerle (şifalı bitkiler) de, zaman zaman uygulanacak kürler yardımıyla önleyici ve koruyucu destek almaktır.
Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU